Ομελέτα πατάτας σε τηγάνι

Η ομελέτα πατάτας στο τηγάνι είναι ένα ορεκτικό και γνήσιο πιάτο, ένα πιάτο που είναι έτοιμο να το γευτείς σε περίπου 35 λεπτά. 

Συστατικά:

Αυγά 6
Πατάτες 500 γρ
Παρμεζάνα 100 γρ
Μαϊντανός
Ψιλό αλάτι
μαύρο πιπέρι
Σπορέλαιο

Εκτέλεση

Αρχικά, αρχίζουμε να ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, μετά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
Στη συνέχεια βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό και μετά βραζουμε τις πατάτες για έως και 5 λεπτά.
Τώρα είναι η ώρα να ρίξουμε τα αυγά σε ένα μπολ και να προσθέσουμε το τριμμένο τυρί μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στη συνέχεια προσθέστε την ποσότητα αλατοπίπερου που προτιμάτε. Ανακατεύουμε τα πάντα και στραγγίζουμε τις πατάτες.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μετά από λίγο ρίχνουμε όλο το μείγμα σε αυτό. Βάλτε ένα καπάκι στο τηγάνι και αφήστε το να ψηθεί για περίπου λεπτά, γυρνώντας το στο τηγάνι κατά διαστήματα. Όταν η επιφάνεια είναι πιο σκληρή, αναποδογυρίζουμε το τηγάνι με το καπάκι, ώστε να ψηθούν και οι δύο πλευρές της ομελέτας. Μετά από άλλα 5 λεπτά η ομελέτα πατάτας στο τηγάνι σας θα είναι έτοιμη να την απολαύσετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες Πατάτας…φτιάχνετε πανεύκολα τις λατρέψαν όλοι
Επόμενο άρθροΌλο το διαδίκτυο αγάπησε αυτή την εύκολη τυρόπιτα