ΥΛIΚΑ

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
250 γρ. βούτυρο αλατισμένο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
Χυμός ενός (1) πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C. Βουτυρώστε ένα ταψί 9 x 9 και αφήστε το στην
άκρη.
Ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα
μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και αφήστε το να μαλακώσει σε θερμοκρασία
δωματίου. Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και
χτυπήστε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα
και τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει
κρεμώδη.
Στη συνέχεια, χτυπήστε το μίγμα του αλευριού στα υγρά συστατικά σε χαμηλή ταχύτητα,
προσθέτοντας το αλεύρι λίγο – λίγο, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μίγμα.
Απενεργοποιήστε το μίξερ και ανακατέψτε τα καρύδια. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί και
τοποθετήστε το στο κέντρο του φούρνου. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να
βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα εισάγετε στο κέντρο.
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μια βελούδινη, αφράτη τούρτα, ωραία και εύκολη, που εντυπωσιάζει με τη γεύση και την
όψη της. Κανείς δεν αντιστέκεται και σε δεύτερο κομμάτι!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH Γαλλική φινέτσα μέσα σε μία τόσο απλή τάρτα (Sablé Breton)
Επόμενο άρθροΤο ωραιότερο ΚΩΚ που θα έχετε φτιάξει απο ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ