Ορεκτική πίτα με σαλάμι και τυρί

Η πίτα με σαλάμι και τυρί είναι τόσο νόστιμη και είναι ιδανική τόσο για πρωινό στο σπίτι όσο και για την δουλειά. Επιπλέον, γίνεται γρήγορα και η ζύμη δεν αφήνεται να φουσκώσει, και αυτό με ενθουσίασε πολύ. Σερβίραμε την πίτα με γιαούρτι. Αυτό που έμεινε για την επόμενη μέρα, το κράτησα σε ένα πλαστικό μπολ και ήταν τέλειο.

Συστατικά:

3 αυγά
300 ml γάλα
450 γρ αλεύρι
100 ml λάδι
15 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ρολό κλασικό σαλάμι
250 γρ τυρί τσενταρ

Σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το ζεστό γάλα με τη μαγιά, στη συνέχεια προσθέστε λάδι και αυγά και χτυπήστε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε αλεύρι και αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μια παχιά πάστα. Αφήστε τη ζύμη στην άκρη και ετοιμάστε το σαλάμι: κόψτε το σε φέτες όσο το δυνατόν πιο λεπτές.
Βάζουμε το τυρί στον τρίφτη με μικρό πλέγμα.
Βάζουμε τη μισή ζύμη πίτας στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και την απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι και μετά βάζουμε τη μισή ποσότητα τυριού.

Προσθέτουμε το σαλάμι σε φέτες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί. Τοποθετήστε ελαφρά την υπόλοιπη ζύμη από πάνω και απλώστε καλά, ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Αφήνουμε να κρυώσει για 20-25 λεπτά και μπορούμε να την κόψουμε. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να κρυώσει εντελώς, αλλά δεν είχαμε υπομονή.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδάλι με γάλα και μαρμελάδα…από τα παιδικά μας χρόνια
Επόμενο άρθροΣούπερ νόστιμη μηλόπιτα 🍏🍎🍏…βήμα βήμα