Τυρόπιτα 

Υλικά:

250 ml νερό
Μαγιά 20 γραμμάρια
400-450 γραμμάρια αλεύρι σίτου
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μια πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση:
500 γραμμάρια κίτρινο τυρί
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι σίτου

Για επάλλειψη:
30-40 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση:

Ενεργοποιούμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και μια πρέζα ζάχαρη.
Χτυπάμε το αυγό και το λάδι. Προσθέστε στη μαγιά. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέστε στο μείγμα των αυγών και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε μια μπάλα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (30-40 λεπτά).

Ετοιμάζουμε τη γέμιση τρίβοντας το κίτρινο τυρί στον χοντρό τρίφτη. Προσθέστε ένα αυγό και 2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και σχηματίζουμε μια μπάλα. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Παίρνουμε την φουσκωμένη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Από το ένα μέρος ανοίγουμε μια κρούστα με διάμετρο που να χωραει μια μπάλα κίτρινο τυρί.

Στο κέντρο του βάζουμε την μπάλα κίτρινου τυριού.

Στη συνέχεια ανοίξτε το δεύτερο μέρος της ζύμης. Σκεπάζουμε την μπάλα και την άλλη κρούστα.


Κλείνουμε τη ζύμη σαν πουγκί και σχηματίζουμε μια μπάλα. Στη συνέχεια ανοίγουμε προσεκτικά την κρούστα και πάχους περίπου 10 χιλιοστών.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε και όσο είναι ζεστή η πιτα αλείφουμε με βούτυρο. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή απόλαυση

Νόστιμες μέρες να έχετε!

Προηγούμενο άρθροΤο κοτόπουλο του κυνηγού
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με φρέσκες πατάτες