Ουζοκεφτέδες Μυτιλήνης

Κεφτέδες υπάρχουν πολλοί , με ούζο και δυόσμο Μυτιληνιοί δεν υπάρχουν πουθενά παρά μόνο στο νησί Έχουν υπέροχη γεύση!!Είναι γεμάτοι απο αρώματα και νοστιμιά

Υλικά

500 γρ.ανάμικτο κιμά
μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο, στραγγισμένο, περίπου όσο το κρεμμύδι (περίπου μισή φρατζόλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 αβγά
1 κουτ γλυκού τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 σφηνοπότηρο ούζο
λίγος δυόσμος
αλεύρι για το αλεύρωμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί , μουλιάζουμε την ψίχα , σουρώνουμε και την μαδάμε σε ένα μπολ. Εκεί θα ρίξουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το τριμμένο κρεμμύδι μας συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα πεντακάθαρα…χέρια μας.

 

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα (περίπου 30 λεπτά) στο ψυγείο. Πλάθουμε κεφτεδάκια όσο το μέγεθος μιας μπάλας του πίνγκ-πόνγκ , αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Σημείωση.Αν σας αρέσει το σκόρδο προσθέστε στο μείγμα και μια παπούδα σκόρδο τριμμένο

ΠΗΓΗ: www.lesvoskitchen.gr

Προηγούμενο άρθροΌταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, θα φτιάξετε αυτή τη συνταγή!
Επόμενο άρθροΜελομακάρονα…Πιστέψτε με είναι υπέροχα