Ουζοκούλουρα με άρωμα Γλυκάνισου

Ουζοκούλουρα για τις πρωϊνές – απογευματινές βουτιές στο καφεδο-γαλατάκι, ή στο σκέτο κεφαδάκι.

Υλικά για 3 μεγάλα ταψιά φούρνου:

1 ποτήρι νερού γεμάτο ούζο,
1 ποτήρι νερού γεμάτο λάδι 1 ποτήρι νερού γεμάτο ζάχαρη άσπρη,
2 κουταλιές σούπας σπόρους γλυκανίσου (όχι τον αστεροειδή)
4-5 δάκρυα μαστίχας,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
και περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Υλικά

Βάζετε στο multi τους σπόρους γλυκανίσου, μαζί με την μαστίχα και μια κουταλίτσα ζάχαρη, τα χτυπάτε με μερικές στροφές, ώστε να σπάσουν οι κόκκοι και να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σκόνη.
Στην λεκάνη που θα κάνετε το ζύμωμα, ρίχνετε το ούζο, το λάδι (ή την μαργαρίνη) και την ζάχαρη και χτυπάτε με τον αυγοδάρτη καλά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Στην συνέχεια ρίχνετε στο μείγμα την σκόνη μαστίχας-γλυκανίσου, την σόδα, το μπέϊκιν, ανακατεύετε και πάλι και σταδιακά αρχίζετε να προστέθετε το αλεύρι, μόλις αρχίσει το μείγμα να αποκτά υφή ζύμης αφήνετε κατά μέρος τον αυγοδάρτη και βάζετε χεράκια!

Γρήγορα έχετε μια εύπλαστη και μυρωδάτη ζύμη.
Την αφήνετε στην άκρη και ετοιμάζετε τα ταψιά σας, στρώνοντας αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνετε τον φούρνου και πλάθετε κουλουράκια σύμφωνα με το πως σας αρέσουν.
Εάν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη πριν τα ψήσετε, αλλιώς και έτσι είναι το ίδιο νόστιμα.
Ψήνετε στους 160-170 βαθμούς με αέρα (πάντα ανάλογα με τον φούρνο) μέχρι ν’ αρχίσουν να ροδίζουν. Μην τα παραψήσετε χρειάζεται να είναι “μια ιδέα” που έλεγαν και οι μανάδες μας μαλακά όταν βγουν από τον φούρνο, γιατί μετά σφύγγουν.

Η Συνταγή είναι από ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ- LESVOSKITCHEN

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια κρασάτα νηστίσιμα

Υλικά

3 ποτήρια νερού λάδι το ένα να είναι ηλιέλαιο
2 ποτήρια νερού κρασί
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
1,1/2 ποτήρι νερού σουσάμι καβουρτισμένο ακοπάνηστο
Λίγο αλάτι
1 μπεικιν
1 κουταλιά σούπας σόδα
1 κουταλάκι κανέλα,
γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο
2 κιλά περίπου αλεύρι γ,ο,Χ

Εκτέλεση

Xτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο λίγο το κρασί και τα μυρωδικά, καβουρίζουμε καλά το σουσάμι και όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε στο μείγμα και στη
συνέχεια το ζυμώνουμαι με το αλεύρι. Τα βγάζουμε στη μηχανή για κουλουράκια γίνονται πολύ ποιο τραγανά η τα πλάθουμε στο χέρι, ψήνουμε στους 170 αέρα πάνω κάτω αντιστάσεις για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε

Καλή επιτυχία

Η συνταγή της Μαρια Θεοδωρακη και εκτέλεση Μαρια Ροβιθακη

Προηγούμενο άρθροKoλυφαδοκεφτέδες…O ουζομεζές της ημέρας
Επόμενο άρθροTηγανητά δαχτυλίδια μήλου με χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή κρούστα 🍎🍏