Πασχαλινά ψωμάκια

1 κιλό αλεύρι
14g ξηρή μαγιά
250g ζάχαρη
3 αυγά + 1 κρόκο
350ml γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο
120 γραμμάρια φλούδας λεμονιού
2 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ζυμώστε τη ζύμη από όλα τα προϊόντα εκτός από το βούτυρο και το κρόκο. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο σταδιακά με ζύμωμα μέχρι να απορροφηθούν όλα. Αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίστε σε 4 μπάλες. Ανοίξτε σε έναν πολύ λεπτό φύλλο και κόψτε σε 12 τρίγωνα. Τα τυλίγουμε σε ρολά.
Τακτοποιήστε σε ένα ταψί και αφήστε να φουσκώσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
Αλείψτε με χτυπημένο κρόκο αυγού + κρέμα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούμε να βάλουμε γέμιση και να πασπαλίσουμε με ζάχαρη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜαλακά μπισκότα με λευκή σοκολάτα και αποξηραμένα βερίκοκα…Ιδανικό για απογευματινό καφέ
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με κρέμα Patisseri