Δείτε Επίσης: Πλαστός Θεσσαλίας…με απίστευτα τραγανή ζύμη | Πλαστός από την Πιτομάνα Θεσσαλία

Ο Πλαστός

Θα χρειαστέιτε:

λίγο λιγότερο από ένα κιλό καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο
Μισό κιλό σπανάκι
Μισό κιλό άγρια χόρτα (παζιά, λάπατα, τσουκνίδες και ό,τι άλλο βρείτε, ανάλογα με την εποχή)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος τους)
3 πράσα
Άνιθο, μαιντανό, δυόσμο, καυκαλήθρες
νερό
βούτυρο, λάδι, αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα χόρτα, τα ψιλοκόβουμε, τα αλατίζουμε και τα στίβουμε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Τρίβουμε τη φέτα με το χέρι, βάζουμε μια κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (τα χόρτα λατρεύουν το ελαιόλαδο), ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με νερό μέχρι να αποκτήσουμε έναν αρκετά σφιχτό χυλό. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί (μην το λυπάστε το βούτυρο), απλώνουμε λιγότερο από τον μισό χυλό στο ταψί και τον στρώνουμε καλά με το χέρι ώστε να σχηματιστεί μια ομοιογενής λεπτή στρώση. Αδειάζουμε το μείγμα των λαχανικών και το απλώνουμε και αυτό ισομέρως. Ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα στο χυλό, ώστε να γίνει πιο αραιός και περιχύνουμε με αυτόν τα χόρτα, κουνάμε να πάει παντού. Μόλις ισιώσουμε την επιφάνεια, ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και στρατηγικά, μερικά κομμάτια φέτα.
Ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 180 βαθμούς (ανάλογα με την κουζίνα)
Σερβίρουμε την πίτα ζεστή με κρύο γιαούρτι πρόβειο, ξινόγαλα Αγράφων, κεφίρ ή κορφή – ότι από τα παραπάνω βρείτε που να ικανοποιεί τη γεύση σας και ξυπνά ευχάριστα τις μνήμες σας.

Δείτε Επίσης: Πλαστός Θεσσαλίας…με απίστευτα τραγανή ζύμη | Πλαστός από την Πιτομάνα Θεσσαλία

Καλή Επιτυχία…να την φτιάξετε

Προηγούμενο άρθροΜε αυτά τα κεφτεδάκια μοσχομύριζε η γειτονιά
Επόμενο άρθροΖουμερό Κέικ Μαρμελάδας με καρύδι