Το γλυκό με τα 6-στρώματα 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για την βάση (πρώτο στρώμα)
1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
3 κουτ. Σούπας λευκή ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
Τυρί κρέμα (δεύτερο στρώμα)
225g τυρί κρεμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη αχνη
1 κούπα σαντιγί
Κρέμα βανίλιας (τρίτο στρώμα)
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλιας (125 g)
Οσο γράφετε στην συσκευασία
Κρέμα σοκολάτας (τέταρτο στρώμα)
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας (125 g)
Οσο γράφετε στην συσκευασία
Για τη επικάλυψη (πέμπτο στρώμα)
2 φλιτζάνια κτυπημένη κρέμα ή δροσερό μαστίγιο
Σοκολάτα τριμμένη (έκτο στρώμα)
ξυρισμένη σοκολάτα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Βουτυρώνετε ένα ταψί 23x34cm.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ
διαστάσεων 22×32 εκ.
Για τη βάση: Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση, στρώνετε το μείγμα
στο πυρέξ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Το βγάζετε
από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη κρέμα τυριού: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη
μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και τη σαντιγί και χτυπάτε για λίγο να
ενσωματωθεί.
Για τις κρέμες βανίλιας και σοκολάτας: Ετοιμάστε ξεχωριστά τις κρέμες
σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. [Προαιρετικά προσθέστε στη κρέμα
βανίλιας 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο].
Για την συναρμολόγηση: Απλώστε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση. Πάνω
από το μείγμα τυριού προσθέτετε ομοιόμορφα τη κρέμα σοκολάτας και από πάνω
τη κρέμα βανίλιας. Τέλος προσθέτετε και τη σαντιγί την ισιώνετε καλά με μια
μαρίζ πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει
καλά πριν σερβίρετε.

 

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΕτσι φτιάχνετε η Παραδοσιακή Καρδιτσιώτικη Πουτίγκα (Κοφτή Πουτίγκα)
Επόμενο άρθροΡολό κιμά γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού