Πένες αραμπιάτα 

Συστατικά

Πέννες 320 g
Αποφλοιωμένες ντομάτες 400 ml
1 σκελίδα σκόρδο
Αποξηραμένα τσίλι για γεύση
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Μαύρες ελιές 80 γρ
Αλάτι για γεύση.
Πιπέρι όπως απαιτείται.

Εκτέλεση

Στραγγίξτε τις αποφλοιωμένες ντομάτες από το υγρό τους, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις
τρίβετε καλά με τα δόντια ενός πιρούνου.
Σε ένα τηγάνι, βάζετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το τριμένο ξηρό πιπέρι τσίλι
(βάλτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας πόσο θέλετε) και το σκόρδο.
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη αποφλοιωμένη ντομάτα, γυρίζουμε τα υλικά καλά, ρίχνουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας κάθε τόσο, όταν το μαγείρεμα πρόκειται να τελειώσει, προσθέστε τις ελιές κομμένες σε στρογγυλά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο πράσινες ή μαύρες σύμφωνα με τα γούστα σας).
Ενώ προετοιμάζετε τη σάλτσα, βάζετε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να βράσει, όταν βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τους χρόνους μαγειρέματος που
αναγράφονται στη συσκευασία.
Αφαιρέστε το σκόρδο από τη σάλτσα, προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και σοτάρετε για να αναμειχθούν καλα, εάν είναι απαραίτητο προσθέστε λίγο μαγειρικό νερό ζυμαρικών.
Σερβίρετε αμέσως αν θέλετε με τριμμένη παρμεζάνα (αν θέλετε).

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι ή βούτυρο
Επόμενο άρθροΤο μαλακό κέικ με πορτοκαλί και κρέμα…της καρδιά μας