Πένες γκρατεν με κιμά 

Συστατικά

Σκόρδο 2 σκελίδες
1/2 Κρεμμύδι
τυρί τριμμένο 2 κουταλιές της σούπας
Κιμάς 1200 γρ
Σαλτσα ντομάτα 1 φλ
αλάτι 1 πρέζα
Μαύρο πιπέρι 1 πρέζα
Λευκό κρασί 0,25 φλ
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Μακαρόνια 180 γρ

Επεξεργασία:

Ζεσταίνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι όταν αρχίσει να βράζει και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για τον χρόνο που υποδεικνύεται στις οδηγίες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ροδίζετε το σκόρδο που μόλις ψιλοκόψατε σε ένα τηγάνι με λάδι.
Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να ψηθεί μαζί με το σκόρδο.
Σε ένα πιάτο θρυμματίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε τον κιμά. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα και αφήστε όλα να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.
Ελέγξτε ότι το αλάτι είναι εντάξει και αν όχι διορθώστε το.

Προσθέστε τα βρασμενα μακαρόνια στο τηγάνι, ανακατέψτε καλά και αδειάστε τα όλα σε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνο.
Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο τυρί και βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά, στους 200°C. Στη συνέχεια το αφαιρούμε και το σερβίρουμε στο τραπέζι.

Καλή Απόλαυση