Πένες με Bacon

Συστατικά

Για τη Σάλτσα:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (λιωμενο)
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
400gr ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι
200gr bacon (σε κύβους)
450gr πεννες ζυμαρικά
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα (πρόσφατα τριμμένο)
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

Βήματα για να το κάνετε.

Ζεστάνετε το λάδι , σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα αρκετά μεγάλη για να κρατάτε όλα τα συστατικά της σάλτσας,αλλά μην καπνίσει . Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε απαλά μέχρι να μαλακώσει, όχι να γίνουν καφέ, ίσως χρειαστεί να μειώσετε τη φωτιά.Μετά από 5 λεπτά προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατέψτε και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να είναι έτοιμα τα κρεμμύδια (10 λεπτά).

Γυρίστε τη φωτιά ψηλά και προσθέστε γρήγορα το κρασί με μία κίνηση, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.Στη συνέχεια, προσθέστε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το τσίλι, και ανακατέψτε καλά. Μειώστε τη θερμότητα στο μέσο, ​​έτσι ώστε η σάλτσα να σιγοβράζει όχι να βράζει δυνατά. Μαγειρέψτε τη σάλτσα για 30 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά και συνεχίστε να ελέγχετε ότι η σάλτσα δεν καίγεται, αν νομίζετε ότι η θερμότητα είναι ψηλά χαμηλώστε.Ενώ η σάλτσα μαγειρεύεται, βάλτε ένα τηγάνι να κάψει, αλλά μην καπνίσει. Προσθέστε τους κύβους του Bacon και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι οι κύβοι να είναι τραγανιστοί δεν θα χρειαστείτε και λάδι στο τηγάνι καθώς το λίπος στο κρέας θα λιώσει.

Μόλις μαγειρευτεί, αφαιρέστε το από το τηγάνι και απλώστε το σε ένα φύλλο χαρτοπετσέτας για να αποστραγγίσετε οποιοδήποτε λίπος.
Μαγειρέψτε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αυτό συνήθως θα είναι περίπου 9 λεπτά όταν τοποθετείται σε ελαφρώς αλατισμένο, βραστό νερό. Αποστραγγίστε τα ζυμαρικά και κρατήστε το ζεστό.
Μετά από 30 λεπτά μαγειρέματος της σάλτσας, προσθέστε τους κύβους bacon και τη μισή φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε.
Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά αμέσως στα πιάτα με επιπλέον τριμμένο παρμεζάνα, ραντίστε με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με λίγα φύλλα βασιλικού για χρώμα (προαιρετικά).

Προηγούμενο άρθροΚώκ ταψιού…Είναι αφράτο και λαχταριστό
Επόμενο άρθροΠατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές κ ομελέτα με ντομάτες! Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγάκι!