Πένες ραγού με πέστο και τυριά

Υλικά:

500 γρ πέννες
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ προβολόνε
1 λίτρο μπεσαμέλ
πέστο
1 πουμαρο πουρε ντομάτας (πασατα)
150 γρ παρμεζάνα
Κρεμμύδι
Καρότο
σέλινο
μαιντανό
ερυθρό κρασί
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για το πέστο
30 γρ βασιλικό
30 γρ κουκουνάρι
30 γρ αμύγδαλα
40 γρ παρμεζάνα
40 γρ πεκορίνο
αλάτι
100 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ
40 γρ βούτυρο
40 γρ αλεύρι
1 λίτρο γάλα
παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για το πεστο
Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι και τα αμυγδαλα για να βγάλει τα αρώματα του. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα blender βάζουμε το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και χτυπάμε να πολτοποιηθούν
τα υλικά. Έπειτα προσθέτουμε και το κουκουνάρι με τα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί. Στο τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα,πεκορινο, αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Την μπεσαμελ την κάνουμε με το γνωστό τρόπο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο, προσθέτουμε τον κιμά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφήνουμε να ροδίσει καλά και μετά προσθέτουμε τον πουρε ντομάτας.
Μαγείρεμα περίπου 60 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράζω τα ζυμαρικά μου al dente.
Σε ένα ταψί ριχνουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με τη σάλτσα του κιμα, το πέστο με τη μπεσαμέλ, το τυρί προβολονε κομμένο σε κύβους και την παρμεζάνα.
Στη συνέχεια ψήστε στους 200° για 40 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Συνταγή της Γιαγιάς για Αφράτους Κοτοκεφτέδες
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι!!!