Πέννες στο Φούρνο με Λαχανικά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

450 γραμμάρια πέννες
2 κολοκυθάκια, καθαρισμένα σε κύβους κομμένα
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
8 μεσαία μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
5 ντομάτες, τριμμένες στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη
2 1/2 φλιτζάνια τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
Αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετήστε τα κολοκύθια, τις κόκκινες πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε ένα ταψί. Ανακατέψτε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.


Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30-35 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράστε για 15 λεπτά. Αφήστε την σάλτσα ντομάτας στην άκρη.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente (al dente σημαίνει ζυμαρικά που έχουν μαγειρευτεί ώστε να είναι σταθερά αλλά όχι σκληρά) ή μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα στραγγισμένα ζυμαρικά με τα ψητά λαχανικά, σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλιά της  σούπας ρίγανη, παρμεζάνα και 1 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα. Ανακατέψτε τα απαλά. Ρυθμίστε και το αλατοπίπερο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς . Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρέξ και συμπληρώστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνουμε ακάλυπτα έως ότου από πάνω να χρυσίσει και το τυρί λιώσει, περίπου 20 λεπτά.
Αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Πέννες στο Φούρνο με Λαχανικα

 

ΠΗΓΗ: cookingandcooking.com

Προηγούμενο άρθροΦασολάκια με Μοσχάρι
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα με κρέμα