Πίτα Γιαουρτιού

Υλικά

Ζύμη:
300g αλεύρι,
200g βούτυρο,
120g ζάχαρη άχνη,
4 κρόκους αυγού,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
Ξύσμα 1 λεμονιού

Γέμιση γιαουρτιού:
500γρ γιαούρτι,
500γρ ξινή κρέμα,
200γρ ζάχαρη,
4 πρωτεΐνες,
πρέζα αλάτι,
50 γρ. κορν φλάουρ,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Για την Ζύμη

Στον κάδο ενός μίξερ βάσης ρίχνουμε το αλεύρι, βούτυρο, και χτυπάμε να πάρουμε ένα μείγμα σαν τρίμμα.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, αλάτι, μπεικιν παουντερ, βανίλια, ξύσμα λεμονιού, αναμιγνύουμε λίγο και
προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να πάρουμε μία ζύμη.
Έπειτα ζυμώνουμε την ζύμη σε πάγκο με τα χέρια μας να πάρουμε μία μαλακή ζύμη και την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λέπτά.

Για την Γέμιση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την ξινή κρέμα,βανίλια, και ανακατευουμε .
Ρίχνουμε το κορνφλάουρ ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 4 ασπράδια αυγών, αλάτι και χτυπάμε με μίξερ χειρός και μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά σιγά μέχρι να πάρουμε μια ωραία μαρέγκα.
Αδειάζουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε με μία μαρίζ για μία τέλεια κρέμα.

Σε ένα ταψάκι 20χ30 που το στρώνουμε με φύλλο ψησίματος, βάζουμε τη μισή ζύμη απο το ψυγείο και την απλώνουμε σε όλο το ταψάκι.

Απλώνουμε την γέμιση γιαουρτιού. 


Την υπόλοιπη μισή ζύμη την τρίβουμε με το χέρι με τσιμπηματα πάνω από την γέμιση. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη και…..voila

Προηγούμενο άρθροΜπουρεκάκια με φέτα
Επόμενο άρθροΜαλακή, ζουμερή, ευάερη, φυλλώδης Πίτα