Σήμερα με πράσο, φέτα και ανθότυρο👌👌👌

Υλικά για ενα ταψί φούρνου 8 μπαστούνια
1 κιλο αλεύρι για πίτες, θα σας περισσέψει ωστόσο λίγο.
Θα βάλετε όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλά
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ ξύδι
1 φλ. ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
2 μπουκαλάκια Σουρωτή η σόδα
θα σας πάρει 1 1/2 μπουκάλι περίπου
1 βούτυρο Μινερβινη λιωμένη
Στην Κύπρο δεν βρήκα (ίσως βρείτε στον Σκλαβενίτη η το Άλφα Μέγα) και χρησιμοποίησα
1 μικρό Βιταμ (200 γρ.) 3 κ.σ Spray και ένα φλ. Ελληνικού καφέ σπορελαιο.
Για την γέμιση:
1 κιλό καθαρισμένα πράσα, το λευκό μέρος και κομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. Φέτα λιωμένη με πιρούνι
200 γρ. Ανθότυρο αλατισμένο
2 αυγά
1 γλ. Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 γεμάτη κ.σ βούτυρο η μαργαρίνη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλά στα χέρια μας και να είναι εύπλαστη.
Την σκεπάζουμε με διαφάνεια και με μια πετσέτα. Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Στο στάδιο αυτό ψήνουμε τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, το κρεμμύδι.
Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι βαθύ μαζί με ελαιόλαδο και το βούτυρο. Αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την υπόλοιπη Σουρωτή που μας περίσσεψε.
Ψήνουμε μέχρι να εξατμιστουν όλα τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν ριχνουμε τα πράσα σε ένα μπολ μαζί με τα 2 αυγά και τα τυριά. Δοκιμάζουν και αν χρειαστούν αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε την ζύμη την ζυμώνουμε ελαφρώς και χωρίζουμε σε 24 μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού αυγού.
Κάνουμε συστάδες ανά 3 μπαλακια. Ανοίγοντας τα στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου, βουτυρωνουμε κάθε φιλαράκι με λιωμένη μινερβινη εκτός από το τελευταίο φύλλο και τα ακουμπάμε ανά τρία στο τραπέζι.

Παίρνουμε την πρώτη συστάδα που κάναμε και ρίχνουμε μπόλικο νισεστε. Δουλεύουμε με τον πλαστή ένα φύλλο μεγάλο όσο ένα μεγάλο πιάτο. Σηκώνουμε το φύλλο στα χέρια μας και στο κέντρο του φύλλου τοποθετούμε τη χούφτα μας για να μπορούμε να το τραβαμε.
Ανοίγουμε το φύλλο τραβώντας το ένω το γυρίζουμε. Αν σας κάνει τρύπες δεν πειράζει. Απλά λίγο προσέξτε στο τράβηγμα.
Απλώνουμε πάνω σε μια πετσέτα το φύλλο το τραβάμε να μεγαλώσει λίγο ακόμα, Ρίχνουμε λίγη λιωμένη μινερβινη απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλο το φύλλο και 3 κ.σ γέμιση σε ολη την επιφάνεια. Ανασυκωνουμε την πετσέτα απο την πλευρά μας και κοιλλάμε να γίνει ένα μπαστούνι. Το τοποθετούμε στο ταψί.
Έτσι κάνουμε όλες τις συστάδες.
Αλείφουμε με μινερβινη λιωμένη ξανά τα μπαστούνια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να έχουν ψηθεί και από κάτω.

Για τυρόπιτα σκέτη έβαζε:
Φέτα, αυγά, ανθότυρο και λίγο νουνού γάλα.
Για τα Χριστούγεννα μας έκανε γέμιση από κιμά, πράσο, αυγά και φέτα.
Στην σπανακόπιτα έβαζε σπανάκι, πράσο, φέτα, άνηθο φρέσκα κρεμμυδάκια και αυγά.

Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι,αξίζει τον κόπο πιστέψτε με 👌👌👌

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σιροπιαστό με λάιμ και καρύδα
Επόμενο άρθροΣυκοπάστελο με Καρύδια