Πίτα με δύο τύπους τυριών και σπανάκι

Είναι η καλύτερη, ταχύτερη και ευκολότερη πίτα, είναι πολύ νόστιμη και
πετυχαίνει κάθε φορά!

Συστατικά:

300 γραμμάρια ψιλοκομμένο σπανάκι
βρασμένο νερό
4 αυγά
100 γραμμάρια τριμμένο γκούντα
250 γραμμάρια τεμαχισμένης φέτας
150 γραμμάρια ελληνικού γιαουρτιού
100 g ηλιελαίου
150 ml γάλακτος
200 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από το σπανάκι. Αφήστε για δέκα λεπτά.
Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 30 cm.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C (με ανεμιστήρα).
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά.
Προσθέτουμε γκούντα και φέτα και ανακατεύουμε.
Προσθέστε γιαούρτι, λάδι και γάλα. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.


Προσθέστε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε λίγο μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και ανακατέψτε όλα καλά.

Σουρώστε το σπανάκι και στυψτε την περίσσεια νερού.

Προσθέστε σπανάκι στο μείγμα αυγών. Ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε μόνο μέχρι να αναμιχθούν όλα καλά και να συνδυαστούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Subscribe for more recipes here

Προηγούμενο άρθροΗ Πρασόπιτα του εργένη
Επόμενο άρθροΤο πιο ωραίο Κέικ για όσους Νηστεύουν σε 10 λεπτά