Πίτα με κρέμα Βανίλιας

Μοιράζομαι μια συνταγή για μια κρεμώδης πίτα.
Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι πρόκειται για cheeseCake, αλλά εδώ δεν υπάρχει τυρί.

Φόρμα: 20cmχ20cm.

Υλικά

Ζύμη:
3 κρόκοι αυγών,
50 γρ ζάχαρη,
125 γρ βούτυρο,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 σακουλάκι ζάχαρη βανίλιας,
1 πρέζα αλάτι
200 γρ αλεύρι.

Γέμιση:
3 ασπραδια,
125 γρ ζάχαρη,
πρέζα αλάτι
1 σακουλάκι ζάχαρη βανίλιας,
1 πακέτο κρέμα βανίλιας γιωτης (40 γρ.) ή δύο κουταλιές της σούπας (γεμάτες) κορν φλαουερ,
600 γρ κρέμα γάλακτος (20%).

Προετοιμασία της ζύμης:

Χτυπάμε με μίξερ το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας και το αλάτι, προσθέτουμε έναν κρόκο τη φορά, χτυπάμε τα πάντα.
Προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε δύο στάδια. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήστε για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, χωρίζουμε και το ένα μέρος σε δύο μέρη. Βάζουμε ένα μικρό μέρος στην κατάψυξη.

Καλύπτουμε τη φόρμα με χαρτι και στις πλευρές.
Ανοίγουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης σε χαρτι(όσο το κάτω μέρος της φόρμας).
Σχηματίζουμε μαστίγια από ένα μικρό μέρος της ζύμης και το διακοσμούμε στα πλαϊνά.
Ισιώνουμε με τα χέρια μας να είναι και αυτά λεπτά. Τρυπάμε τον πάτο της ζύμης με ένα πιρούνι.

Προετοιμασία της γέμισης:
Χτυπάμε με μίξερ τα ασπραδια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και τη βανίλια, χτυπήστε μέχρι να πήξει.
Προσθέστε κρεμα γιωτης στη χτυπημένο μειγμα. Ανακατεύουμε πρώτα με μια σπάτουλα, και μετά με ένα μίξερ, προσθέτουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Γεμίζουμε τη ζύμη με τη γέμιση.

Τρίψτε τη ζύμη από την κατάψυξη από πάνω.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 50 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά.
Η κορυφή της πιτας θα σπάσει καθώς ψήνεται, αλλά μην ανησυχείτε. Κατά την ψύξη, όλα ομαλοποιούνται. Αφού σβήσετε τον φούρνο, αφήστε το πιτα μέσα σε αυτό με μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Πασπαλίζουμε την κορυφή της ψημένης κέικ με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι όταν κρυώσει εντελώς.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Валентина Кузьмова

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό ψωμί…γρήγορα και νόστιμο
Επόμενο άρθροΖυμαρικά φουρνου με σάλτσα μπολονεζ