Πίτα με τριμμένο φύλλο

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. φύλλο Κρούστας για πίτα
10 αυγά
1 λίτρο γάλακτος / 4 φλιτζάνια
125 ml. Ηλιέλαιο ή φυτικό έλαιο / μισό κύπελλο
125 ml. σόδα / μισό φλυτζάνι
1 μαγιά ξηρή ή φρέσκια
1 κουτ.γλυκ αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Πάρτε το 1/4 του φύλλου ένα προς ένα, ψήνουμε στο φούρνο, ώστε να γίνουν λίγο τραγανά.
Στη συνέχεια, σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε την σοδα , έπειτα το λάδι, μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Πάρτε ένα ταψί, βουρτσίστε το με λάδι, πάρτε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετήστε τα στο ταψί και
ραντίστε με το μίγμα της μαγιάς, του νερού και του λαδιού ανάμεσα από κάθε φύλλο.
Απλά ακολουθήστε την εικόνα και όλα θα είναι ξεκάθαρα.

Στη συνέχεια, πάρτε τα τραγανά φύλλα που ψήσατε προηγουμένως και τρίψτε σε χοντρά κομάτια με τα χέρια σας να σπάσουν και απλώστε  τα από πάνω.
Πάρτε ένα βαθύ μπολ, βάλτε τα αυγά, ανακατεύετε λίγο με ένα κουτάλι το αλάτι ,
στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα-ένα λίτρο, ανακατεύουμε καλά, και το μείγμα του γάλακτος και των αυγών το ρίχνουμε πάνω από τα τριμμένα φύλλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: sonjasrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικά νόστιμα πιτάκια με τυρί φέτα
Επόμενο άρθροΚλασικές Φλογέρες με τυρί και ζαμπόν…πραγματικά οι πιο εύκολες