Πίτα στο τηγάνι με λάχανο τουρσί

Πριν από λίγο καιρό, σε μια δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, ένας από τους συμμετέχοντες έκανε μια πίτα με λάχανο τουρσί. Φυσικά, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τη συνταγή, αλλά σκέφτηκα την ιδέα και όσο περισσότερο σκέφτηκα, τόσο περισσότερο πείστηκα ότι θα έπρεπε να είναι νόστιμη … Έτσι αποφάσισα να κάνω την ερμηνεία μου με τη μορφή πίτας σε ένα τηγάνι .

Απαραίτητα προϊόντα:

1 πακέτο φύλλων κρούστα πίτας
1/2 Λάχανο τουρσί (μεσαίου μεγέθους)
1 μέτριο κρεμμύδι
7-8 σκελίδες σκόρδου
60-70 ml λαδιού
1 κουτ πάπρικα
1 κουτ μαύρο πιπέρι (προαιρετικό)

Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει σε λάδι στο τηγάνι στο οποίο θα φτιαχτεί η πίτα (θα πρέπει να είναι με καπάκι και, αν είναι δυνατόν, με παχύ πάτο )
Ενώ το κρεμμύδι σοτάρετε, κόψτε το λάχανο σε μικρά κομμάτια και το σκόρδο σε φέτες.
Όταν το κρεμμύδι γίνει χρυσό, προσθέστε το ψιλοκομμένο λάχανο και μπαχαρικά (μην προσθέτετε αλάτι, καθώς το λάχανο τουρσί είναι συνήθως αρκετά αλμυρό).
Μαγειρέψτε με καπάκι μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά και λίγο πριν είναι έτοιμο, προσθέστε το σκόρδο (προσθέστε το αργότερα για να μην καεί και να χάσει το άρωμά του).
Μεταφέρετε το λάχανο σε ένα μπολ έτσι ώστε να κρυώσει. Το τηγάνι δεν πλένεται, καθώς είναι καλό να το διατηρείτε λιπαρό.

Το γέμισμα του λάχανου διανέμεται στα φύλλα και προστίθεται λίγο λάδι σε κάθε φύλλο.
Τα φύλλα τυλίγονται, προσέχοντας να μην σπάσουν. Ξεκινά από το κέντρο του ταψιού με τις άκρες των φυλλων να επικαλύπτονται με την επόμενη.
Όταν τυλιχθεί ολόκληρη η πίτα, προσθέστε περίπου 50 ml. νερό, και το πάνω μέρος της πίτας αλείφεται με λίγο λάδι.
Καλύψτε το τηγάνι και τοποθετήστε το σε μια κρύα εστία. Η εστία ανοίγει σε μεσαίο επίπεδο (για μένα 5 στα 9).
Δεν πρέπει να είναι ισχυρή, γιατί σε αυτήν την περίπτωση η πίτα θα καεί στο εξωτερικό πριν ψηθεί στο εσωτερικό.
Ψήστε όλη την ώρα κάτω από ένα καπάκι για περίπου 20-25 λεπτά σε κάθε πλευρά, και μετά από 15 λεπτά κάθε 5 λεπτά ελέγξτε αν η τρέχουσα πλευρά ψησίματος είναι καλά ψημένη (αυτό γίνεται πιο εύκολα με ένα πιάτο, καθώς προσέξτε να μην κάψτε τον εαυτό σας από τυχόν διαρροές).

Λοιπόν αυτό – γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο, πόσο ευχάριστα εξεπλάγην!

ΠΗΓΗ: https://oursgourmand.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολη τούρτα σοκολάτας
Επόμενο άρθροΕίναι η πιο γρήγορη Τυρόπιτα