Πίτα σφολιάτα με κολοκυθολούλουδα και τυρί

Υλικά

2 ρολά σφολιάτας
10 Κολοκυθολούλουδα
4 φέτες ζαμπόν μαγειρεμένο
50 γραμμάρια εμενταλ ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
1 κρόκο αυγού για το βούρτσισμα
σουσάμι

Μέθοδος

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα άνθη του κολοκυθιού.
Ανοιγουμε με τον πλάστη λιγο το ρολό της σφολιάτας.
Τοποθετούμε τα κολοκυθολούλουδα απλωτα, αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις φέτες από το ψημένο ζαμπόν και το τυρί σκεπάζουμε με περισσότερα Κολοκυθολούλουδα
Ανοιγουμε και το δευτερο φύλλο το τρυπάμε με ένα πηρουνι και σκεπαζουμε την γέμιση και πιεζουμε με ενα πηρουνι τις ακρες να κλεισουν.
Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού, προσθέτουμε το σουσάμι(εάν θελουμε) και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνετε σε φούρνο, προθερμασμένο στους 180° για περίπου 25 λεπτά, για να ρυθμίσετε τους χρόνους και τις θερμοκρασίες με τους δικούς σας φούρνους.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡεβυθόπιτα
Επόμενο άρθροΣυκωτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά