Πίτες γεμιστές με τυρί φέτα και πιπεριές

Υλικά:

1 αυγό,
320 γρ αλεύρι,
200 γρ γάλα χλιαρό,
2 κουταλιές της σούπας λάδι,
7 γρ μαγιά ξερή και αλάτι

Για τη γέμιση:
100 γρ τριμμένο τυρί,
80 γρ τυρί φέτα,
πράσινη και κόκινη πιπεριά κομμένες σε κυβάκια
ξερός μαϊντανός

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Μετά κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μίγμα το αλεύρι σταδιακά έως ότου πάρουμε μία ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε με το χέρι σχηματίζουμε ένα μη κολλώδες ζυμάρι.
Σε ένα λαδωμένο μπολ βάζουμε την ζύμη το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε Τουλάχιστον μία ώρα για να φουσκώσει
σε ένα ζεστό μέρος. Μόλις περασει ο χρόνος βγάζουμε το ζυμάρι μας στο παγκο μας και το χωρίζουμε σε 4 μέρη.
Κάθε ένα μέρος το πλαθουμε σε μία μπάλα τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί, την τριμμένη φέτα, πιπεριές πιπερι και τον ξερό βασιλικό και ανακατεύουμε.
Συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια μας τα ανοίγουμε σε μία πίτα περίπου 10-15 εκατοστά βάζουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση της κλείνουμε όπως ένα πουγκί και στο τέλος το γυρναμε αναποδα στο παγκος με τις ραφες προς τα κάτω και με το χέρι μας τις ξαναπλατιαζουμε σε πίτα και τις ανοίγουμε στο μέγεθος περίπου 15 εκατοστών με 20.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα αλειφουμε με αυγό και με ένα εργαλείο κοπής πίτσας η ρόδα τις κόβουμε στα τέσσερα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτιρνο τυρί.
Βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με 3 μυστικά για να σας πετυχαίνει πάντα (Vid)
Επόμενο άρθροΑπολαύστε νηστίσιμο ραβανί: Γλυκό, ζουμερό και πανεύκολο!