Πίτες με τυρί και πρασινάδα

Υλικά:

Αλεύρι – 400 γρ
Γιαούρτι ή κεφίρ – 1 φλιτζάνι
• Μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
• Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
• Τυρί ή κίτρινο τυρί – 300-400 γρ
• Πρασινάδα επιλογή σας (μαιντανός – ανηθος – σπανάκι)
• Βούτυρο – για γεύση

για σάλτσα (τζατζίκι):
Γιαούρτι – 200 ml
• σκόρδο – 2 σκελίδες

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα και το γιαούρτι. Αφήστε τα να καθίσουν για 5 λεπτά.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και το γιαούρτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα και την
αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Τρίβουμε το τυρί, προσθέτουμε τα χόρτα ψιλοκομμένα και αλατίζουμε κατά βούληση.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη. Απλώνουμε κέικ από κάθε κομμάτι ζύμης. Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας γέμιση στο κέντρο και
κολλήστε τις άκρες μεταξύ τους για να σχηματίσετε ένα “πουγκί”
5. Με τον πλάστη ανοίγουμε το «πουγκί» σε ένα κέικ διαμέτρου 20 εκ.
6. Τηγανίζουμε τις πιτες σε στεγνό τηγάνι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
7. Όσο είναι ακόμα ζεστά, αλείφουμε τις πιτες με βούτυρο, τα απλώνουμε το ένα πάνω στο άλλο.
8. Από το γιαούρτι, ψιλοκομμένο σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα χόρτα ετοιμάστε μια σάλτσα (τζατζίκι) και
σερβίρετε τις πιτες μαζί της.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια, κρέμα γάλακτος και τυρί φούρνου
Επόμενο άρθροΚρεμμυδοκεφτέδες Υπερπαραγωγή: Ονειρικός Μεζές για Συγκεντρώσεις