Σήμερα, για εσάς, αγαπητοί μου, έχω μια συνταγή για νόστιμες πίτες που προτιμούμε να τρώμε από αυτές του αρτοποιείου. Μαλακή, με τραγανή κρούστα.

Πίτες με τυρί και σπανάκι

Συστατικά

-500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
-400 γραμμάρια τυρί ανθότυρο
-200 γραμμάρια πλυμένο καθαρισμένο σπανάκι
-1 αυγό
Εάν το τυρί είναι άλατο και λίγο αλάτι.
Επικάλυψη
-1 αυγό
-180 ml γιαούρτι
-100 ml λαδιού
-1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Προαιρετικά λίγο σουσάμι για πασπαλισμό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε αυγό, γιαούρτι, λάδι, αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός και
αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι το ρίχνουμε σε ένα μπολ αλατίζουμε και το τρίβουμε
Προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.

Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο πάγκο μας αλείφουμε με το μείγμα αυγού παντού
Βάζουμε και το δευτερο φύλλο από πάνω αλειφουμε με το μειγμα αυγού και ρίχνουμε
διάσπαρτα γέμιση σπανάκι .
Τυλίγουμε σε ρολό και κανουμε το ρολό σαλιγκάρι


Συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση.
Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψι φούρνου στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Αλειφουμε όλα τα πιτάκια από πάνω με το μείγμα αυγού.


Πασπαλίζουμε με σουσάμι από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακοί Μπεζέδες με υπέροχη γέμιση
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι