Πίτσα Καλτσόνε

Υλικά

για την ζύμη

360 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ χλιαρό γάλα
5 γραμμάρια ξηρή μαγιά
25 μλ φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αβγό

Για την γέμιση
150 γραμμάρια τυρί που λιώνει
150 γραμμάρια φέτα η ότι άλλο σας αρέσει
Πιπεριά κόκκινη
Πιπεριά πράσινη
Σουσάμι μαύρο
Σουσάμι
Άνηθο (εγώ έβαλα ρίγανη)
1 αβγό για την επάλειψη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Η ζύμη μας θα κολλάει. Την αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος περίπου 1 ώρα να φουσκώσει και ετοιμάζουμε Την γέμιση.

Κρατάμε ένα μέρος για αποπάνω και την υπόλοιπη την κάνουμε μια μπάλα.

Όταν φουσκώσει ή ζύμη την περνουμε και την Βάζουμε στην επιφάνεια του πάγκου μας που έχουμε ρίξει αλεύρι και την δουλεύουμε. Ύστερα την ανοίγουμε με το χέρι
Και βάζουμε την γέμιση

την κλείνουμε σαν πουγκί καλά και την γυρνάμε από την άλλη και σιγά σιγά την ανοίγουμε δεν την κάνουμε λεπτή. Στο τέλος την αλείφουμε με τον κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη γέμιση.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Dina Doriza 

Προηγούμενο άρθροΣαραγλάκια με λουκούμι
Επόμενο άρθροΑφράτα Κριτσίνια