Πιτσα με κρεμμύδια και χοιρινό

Υλικά

Για την ζύμη:
600 γρ αλεύρι για πιτσα 00
400 γρ μαλακό αλευρι 00
500 γρ νερό
15 γρ μαγιά μπύρας
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

για από πάνω:
2 πατάτες σε φετες
100gr φέτες χοιρινου ζαμπον φουαντρέ
1 χρυσό κρεμμύδι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
1 μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα αλεύρια σε σε μια πλάκα και καντε μια λακουβα ή για ευκολία ξεκινήστε να
δουλεύετε σε ένα μεγάλο μπολ . Ρίξτε λίγο λίγο το χλιαρό νερό με τη διαλυμένη μαγιά μεσα. Ξεκινήστε να δουλεύετε το μείγμα καθώς ρίχνετε το
νερό ενσωματώνοντας σταδιακά το αλεύρι.
Όταν η ζύμη δουλευτεί, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας αλάτι.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια πλάκα και ζυμώστε δυνατά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
Πρέπει να ζυμώσετε τη ζύμη της πίτσας για περίπου 10 λεπτά για να έχετε μια ωραία μαλακή ζύμη. Θα χρειαστεί να έχετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική.

 


Καλύψτε με ένα πανί και αφήστε την να φουσκώσει για 4/5 ώρες σε μέρος μακριά από ρεύματα.
Εν τω μεταξύ, κόψτε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε λωρίδες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη απλώνουμε σε ταψί, βάζουμε τις πατάτες (τις πιέζω καλά μέσα στη ζύμη), τα κρεμμύδια,

τις φέτες ζαμπον και τη μοτσαρέλα .

 

Ραντίζω με λάδι και αλάτι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες στο φούρνο με πατάτες και λαχανικά…με μια καταπληκτική μαρινάδα
Επόμενο άρθροΜουστοκούλουρα μαλακά και αφράτα με πετιμέζι