Πίτσα σάντουιτς

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι (240 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά (5 γραμμάρια)
1 ποτήρι νερό (200 ml)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (5 ml)

Για τη γέμιση:
Στήθος κοτόπουλου (300 γρ)
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (60 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μέντα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (5 ml)
χυμό από μισό λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (5 ml)
1 πράσινη πιπεριά

Γαρνιτούρα:
2 κ.σ κέτσαπ
μαϊντανό
τυρί τσένταρ (150 γραμμάρια)
2 κ.σ μαγιονέζα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε αρχικά όλα τα υλικά της ζύμης σ ένα μεγάλο μπολ εκτός του λαδιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε το λάδι και τώρα ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια το βάζουμε σ ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, όλα τα μπαχαρικά,το λάδι και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετούμε τη ζύμη.Την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Δίνουμε σε κάθε μέρος σχήμα μπάλας με το εσωτερικό της παλάμης μας.Παίρνουμε τη μία μπάλα και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε σχήμα κύκλου.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη μπάλα.
Βάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης σ ένα μεγάλο τηγάνι χωρίς λάδι και το ψήνουμε για 3 λεπτά και από τις δύο πλευρές αναποδογυρίζοντας το συνέχεια.
θα ροδίσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε τις 3 κουταλιές λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε την πιπεριά και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της.
Βάζουμε το ένα κομμάτι ψημένης ζύμης στο κάτω μέρος ενός στρογγυλού πυρέξ και το αλείφουμε με το κέτσαπ.Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαιντανό και λίγο τσένταρ.Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι ψημένης ζύμης.Ρίχνουμε από πάνω λίγο μαιντανό,μαγιονέζα και το υπόλοιπο τσένταρ.
Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και λίγο κέτσαπ ακόμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 ° C 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ανάλογα τον φούρνο.
Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά κόβουμε και σερβίρουμε!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα σοκολάτας με φρέσκο ​​δυόσμο…φτιαξτετα θα ενθουσιαστείτε
Επόμενο άρθροΡολό Τυρόπιτα…πολύ ορεκτική, αφράτη και μυρωδάτη! 🧡🌺💛