Πίτσες σε πίτα από σουβλάκι

Υλικά (για 4 πιτσάκια που θα μπουν ολόκληρες στο φούρνο)

4 πίτες σουβλάκι
Περίπου 1/2 κουτί πελτέ ντομάτας (passata)
200 γρ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας (αγαπώ το Cheddar στο δικό μου!)
Μία πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 ντομάτα ή 6-8 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
4-6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Στρώστε το ταψί σας με λαδόχαρτο (δηλαδή μην κάνετε το λάθος που έκανα την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα αλουμινόχαρτο…
Οι πίτσες κόλλησαν πάνω του και αποδείχτηκε πολύ δύσκολο να ξεκολλήσουν!)
Εάν τα ψωμιά πίτα σας αποθηκεύονται στην κατάψυξη, βεβαιωθείτε ότι έχουν αποψυχθεί πριν ξεκινήσετε. Περίπου μισή ώρα μείνει σε θερμοκρασία δωματίου είναι αρκετή.
Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ή τα δάχτυλά σας για να αλείψετε ελαιόλαδο στην επάνω πλευρά των πιτών (δεν χρειάζεται να τα κάνετε από κάτω). Ακριβώς αρκετό λάδι
για να καλύψει επαρκώς τις πίτες.

Ρίχνουμε από πάνω την πασάτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή τα δάχτυλά σας για να ανακατέψετε και να απλώσετε ομοιόμορφα στις πίτες.
Προσθέστε το τυρί από πάνω ομοιόμορφα. Συνεχίζουμε με τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Ραντίζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι ακόμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς C.
Ψήνω τις πίτσες μου στο δεύτερο ράφι από κάτω, με αέρα και το κάτω στοιχείο. Είναι τέλεια μετά από 16 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με Κρεμώδης σάλτσα Μασκαρπόνε & Μανιτάρια
Επόμενο άρθροΣοκολατένια Απόλαυση