Παέγια

Φτιάξτε την παραδοσιακή Ισπανική παέγια μπακαλιάρο, μύδια και γαρίδες εύκολα και γρήγορα για ένα νόστιμο καλοκαιρινό γεύμα!

Συστατικά για 4-6 μερίδες

7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2-4 σκελίδες σκόρδο
3 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς δέρμα
300 γρ. καλαμάρια
300 γρ. πυρήνες μυδιών
200 γραμμάρια κατεψυγμένες και καθαρισμένες γαρίδες
200 γραμμάρια ρύζι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
1 κύβο Maggi
3 κσ πουρε ντοματας
1 200-300 γρ κονσέρβα αρακά
1 βαζο ψητες πιπεριες

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο( εγώ έβαλα), τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου ένα λεπτό, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το καθαρισμένο ψάρι σε κύβους. τα τηγανίζετε όλα για περίπου 5-7 λεπτά.
Τα καλαμάρια ξεπαγωμένα σε ροδέλες τα προσθέτω στα προηγουμενα υλικά, τα τηγανίζω και αυτά για περίπου 5-8 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτω τα
μύδια και τις γαρίδες. Και πάλι 5 λεπτά ανακατεύοντας.

Ξεχωριστά τηγανίζω το ρύζι σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο, περίπου 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βούτυρο όσο ένα
σπιρτόκουτο, 6-8 λεπτά και προσθέτω την πάπρικα και τον κρόκο ή τον κουρκουμά, ρίχνω περίπου 700 ml ζεστό νερό και το χυμό ντομάτας.
Μόλις πάρει βράση μπορείτε να προσθέσετε το Maggi, εγώ δεν βάζω.

Το πιάτο αφήνεται σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μην έχει σχεδόν καθόλου νερό. Τέλος βάζετε τον αρακά και μετά από 5-6 λεπτά και είναι έτοιμο.
Πριν σερβίρετε, τοποθετείτε τις κόκκινες ψητές πιπεριές σε λωρίδες, τοποθετημένες σαν ακτίνες του ήλιου, μερικές μεγάλες γαρίδες και χτένια
με το κέλυφος.

Αγοράζω τα μύδια, τα καθαρίζω και τα βράζω σε βραστό νερό με 4-5 σκελίδες σκόρδο, πιπέρι, αλάτι, λευκό κρασί μέχρι να ανοίξουν, μετά βγάζω τα
εσωτερικά, σουρώνω το ζωμό και τον χρησιμοποιώ αντί για νερό.

Καλή όρεξη 🥂

Daniela Shopova

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υπέροχο Ρύζι με κοτόπουλο (Ισπανική Παέγια)

Συστατικά

250 g κοτόπουλα χωρίς κόκαλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 φλιτζάνια ρύζι
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ψιλοκομμένη πιπεριά (πράσινη, κίτρινη ή κόκκινη)
1 1/2 κουταλιά της σούπας πιπεριού
1 1/2 κουταλιές πάστα σκόρδου
2 κουταλιές αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Φύλλα κόλιανδρου

Μέθοδος

Πλύνετε και βάλτε το ρύζι στο νερό για περίπου μισή ώρα. Καθαρίστε τα κομμάτια κοτόπουλα και πλύνετε αρκετές φορές με νερό. Στεγνώστε με μια πετσέτα και αφήστε στην άκρη. Κόψτε την πιπεριά και τις ντομάτες και κρατήστε στην άκρη. Στη συνέχεια, καίμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.

Στη συνέχεια βράζουμε 8 φλιτζάνια νερό μια κατσαρόλα με 1/2 κουταλάκι αλάτι. Όταν έχει αρχίσει να βράζει, προσθέστε τα τηγανισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 15 έως 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 3 έως 4 κουταλιές λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και προσθέστε τις πιπεριές. Ανακατέψτε  για λίγα λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μεταφέρετε τις πιπεριές σε ένα πιατο. (Θα τις
προσθέσουμε στη σάλτσα αργότερα ).
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τώρα τις ντομάτες και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε την πάστα σκόρδου και σοτάρετε.

Τώρα προσθέστε προσεκτικά το βραστό νερό μαζί με τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέστε ρύζι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τη σκόνη πιπεριού και 1 1/2 αλάτι και ανακατεύουμε καλά. (Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας χυμό lime μπορεί επίσης να προστεθεί).

Αφήστε την paella να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού. Εάν χρειάζεται, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Γαρνίρετε με φύλλα κολιανδρου και σερβίρετε ζεστό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: aminacreations.com

Προηγούμενο άρθρο Μελιτζάνες στο τηγάνι με σιρόπι ροδιού
Επόμενο άρθροΠιπεριές και μελιτζάνες με σάλτσα