Παναρισμένες κροκέτες ρυζιού

Συστατικά

500 γρ ρύζι
2 αυγα
μαϊντανός
πεκορίνο ή παρμεζάνα για γεύση
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό, όταν ψηθεί, το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Όταν κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια χούφτα τυρί.
Ανακατέψτε τα πάντα και δοκιμάστε, το τυρι πρέπει να γίνει αισθητό αλλά όχι πολύ.
Βρέξτε τώρα τα χέρια σας με λάδι και δώστε το μακρόστενο σχήμα. Τις περναμε μέσα απο φρυγανια να καλυφθούν καλα


Βρέξτε τώρα τα χέρια σας με λάδι και δώστε το μακρόστενο σχήμα.Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο πολύ καυτό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Παναρισμένες κροκέτες ρυζιού

και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε ζεστά, αλλά αν κατά τύχη σας περισσέψει, είναι καλά ακόμα και κρύα. Και στην πραγματικότητα έχουν μείνει ελάχιστα γιατί τρελενονται να τα τρώνεζεστά, μόλις τα βγάζουμε από το τηγάνι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠάστα Χιονουλα!!🌹
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες παπουτσάκια γεμισμένες με σάλτσα και φρέσκια ντομάτα