Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ. γ.αλάτι
30 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1/2 κούπας γραβιέρα τριμμένη ή σε πολύ μικρά κομματάκια
1/2 κούπας ελιές σε φετάκια
1/2 κ. γ. ρίγανη
1/2 κούπας γάλα
1/4 κούπας νερό
Επικάλυψη
2 κ.σ. γάλα και
2 κ.σ.γραβιέρα

Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε,με το χέρι,το αλεύρι,το αλάτι και το βούτυρο,
σε κομματάκια,να πάει παντού.

DSC_0001

Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τις ελιές.
Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

DSC_0002

Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. και αλείφουμε με το  γάλα.

DSC_0003

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για 20-25 λεπτά περίπου.

DSC_0004

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Προηγούμενο άρθροΜπαγιάτικο ψωμί δεν το πετάμε
Επόμενο άρθροΠατατέλι Γεμιστό…είναι όλο γεύση