Υλικά

400 μλ γάλα
2 Αυγά
1 κ γλυκού αλάτι και
750 γρ αλεύρι περίπου

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γάλα τα αυγά το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο να γίνει μια ζύμη μαλακή χωρις να κολλάει στα χέρια. Χωριζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε με πλάστη στρογγυλά φύλλα σε μέγεθος ενός πιάτου μικρού. Βάζουμε σε στρογγυλή πιατέλα ηλιέλαιο και απλώνουμε στο φύλλο επάνω μια κουτάλια της σούπας ηλιέλαιο μετα απλώνουμε το επιμένω φύλλο λίγο πιο πέρα και παλι λαδώνουνε καλά και τα απλώνουμε ολα τα φύλλα κυκλικά σε όλη την πιατέλα αφήνουμε για 15-20’.

Παίρνουμε ένα φύλλο το ακουμπάμε στο τραπέζι και απαλά το τραβάμε γύρω γύρω . Ανοίγει εύκολα χωρις καμία ιδιαίτερη προσπαθει.

Βαζουμε ότι γέμιση θελουμε το τυλιγουμε απαλά ρόλο το στρίβουμε και το τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε 180 για 40-50 λεπτα περίπου .

Καλή Επιτυχία

Ευχαριστούμε την Vaso KaragianniΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες στο φούρνο…μέσα σε τέλεια μαρινάδα
Επόμενο άρθροΜουστοκούλουρα αφράτα σαν του φούρνου