Παντζάρια με ρευστή σκορδαλιά

Υλικά

1 δεμάτι παντζάρια

Σκορδαλιά

3-4 σκελίδες σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
ξύδι κατά βούληση
150 γρ.αλεύρι
νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια.Κόβουμε τα φύλλα και τα κοτσάνια σε μικρότερα κομμάτια.
Πλένουμε πολύ καλά τους βολβούς και τους βράζουμε με τα φλούδια.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τους καθαρίζουμε.Μ αυτό τον τρόπο δεν θα κοκκινήσουν τα χέρια μας.

Βάζουμε σ ένα μπολ το αλεύρι ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα 2-3 λεπτά.Ρίχνουμε λίγο ξύδι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο νερό ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή.Όσο χτυπάμε με το μίξερ τόσο αφρατεύει η σκορδαλιά.
Προσθέτουμε τα σκόρδα λιωμένα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Σερβίρουμε ζεστά τα παντζάρια και τα περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές απ τη σκορδαλιά.Συνοδεύουμε με ψαράκια τηγανητά.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΌταν θέλετε μπακλαβά και δεν έχετε χρόνο
Επόμενο άρθροΛαζάνια με μανιτάρια και λουκάνικο