Παξιμάδια με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς και κεράσι

Ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και ξηρά φρούτα που μπορεί να έχετε στο ντουλάπι.
Eνα τραγανό και βουτυρένιο παξιμάδι που είναι υπέροχο κάθε στιγμή της ημέρας!

Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 γραμμάρια)
1 1/2 βούτυρο λιωμένο 170 γραμμάρια
3 αυγά συν 1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 gr ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (200 γρ.) (χρησιμοποίησα αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια Αιγίνης) όλα τα ανοιχτά πακέτα που είχα στο ντουλάπι.
1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας (85 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι Κόκκινα κεράσια
1 Πρέζα αλάτι
2 κ.γ βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και τα αυγά στον κάδο του μίξερ. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα κουπιών ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύουμε απαλά και θα γίνει μια ζύμη. Είναι μια όμορφη ζύμη και δεν κολλάει καθόλου.
Ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη όλους τους ξηρούς καρπούς, τα κομματάκια σοκολάτας και τα κεράσια.

Στην επιφάνεια εργασίας ζυμωστε απαλά για ένα λεπτό και κόψτε τη στη μέση.
Τώρα κυλήστε στο επιθυμητό μήκος σχηματίζοντας ένα μακρύ κούτσουρο.
Τοποθετήστε σε ένα φύλλο μπισκότων στρωμένο με λαδόκολλα.
Χτυπάμε ένα αυγό και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε ελαφρά το πάνω μέρος.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά.
Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε.
Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι κοψτε σε διαγώνιες φέτες ή ίσιες, πάχους περίπου 2.5 εκ. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε στους 160 βαθμους για άλλα 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα φάτε. Το καλύτερο να τα φάτε την επόμενη μέρα!
Αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή ως βάση. Μπορείτε σίγουρα να προσθέσετε διάφορα είδη ξηρών καρπών και γεύσεις
όπως ξύσμα πορτοκαλιού, γλυκάνισο ή αμύγδαλο.

Καλή απόλαυση!

Alessandra Alessandra

Προηγούμενο άρθροΚορμός Σοκολάτας με μπισκότα oreo
Επόμενο άρθρο🍀Αφράτα μάφινς για τον απογευματινό καφέ 🍀