Παραδοσιακές Ψητές πατάτες

Συστατικά

1 ½ κιλό κίτρινες
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
50 ml σπορέλαιο, κατά προτίμηση ηλιέλαιο
4 σκελίδες σκόρδο
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
15 φύλλα φασκόμηλου
2 κγ ρίγανη
για να δοκιμάσετε χοντρό αλάτι

Μέθοδος

Πλένουμε τουλάχιστον 1 ½ πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό και τις ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός καθαριστή πατάτας.
Κόβουμε τις πατάτες σε όχι πολύ μεγάλα κομμάτια, ενδεχομένως του ίδιου μεγέθους. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο, αλατισμένο. Ρλιξτε τις πατατες και αφήστε να βράσουν. Βράζουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε έναν μειγμα από ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ριγανη και σκόρδο. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χοντρό αλάτι και αναμυγνυουμε ομοιόμορφα τα αρώματα.
Στραγγίζουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και τις στεγνώνουμε με ένα πανί.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, λαδώνουμε το χαρτί ανακατεύοντας τα δύο είδη λαδιού.
Προσθέστε τις πατάτες, το υπόλοιπο λάδι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι λόγω της παρουσίας αλατιού στο μειγμα.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Ο ακριβής χρόνος μαγειρέματος δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί. Προφανώς θα εξαρτηθεί από τον τύπο της πατάτας και το μέγεθος των κομματιών που θα κόψετε.
Για να διατηρήσετε τις πατάτες ολόκληρες, αποφύγετε να τις γυρίσετε τουλάχιστον για τα πρώτα 20 λεπτά.
Ακόμα κι αν κολλήσουν λίγο, να θυμάστε ότι το ταψί είναι στρωμένο. Στη συνέχεια, γυρίστε τα όσο το δυνατόν λιγότερο. Τα τελευταία λεπτά μαγειρέματος, αυξήστε τη θερμοκρασία στους 220 ° για να σχηματίσουν την κλασική τους κρούστα.
Ακολουθώντας τα διάφορα βήματα της συνταγής, θα έχετε τραγανές πατάτες εξωτερικά και με απαλή καρδιά, για να μην αναφέρουμε τη γεύση που θα φέρει το αλάτι και τα αρώματα.  Σερβίρετε φρέσκιες ​​από το φούρνο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά χειροποίητα Λουκάνικα
Επόμενο άρθροΈνα ασυνήθιστα υγιεινό cheesecake