Παραδοσιακή ισπανική μηλόπιτα! ❤

Εξαιρετικά νόστιμη και αφράτη!

Υλικά:

3 αυγά
1 ποτηρι ζάχαρη
1/2 ποτηρι λάδι
1 ποτηρι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
6 μήλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μια ωραία κρέμα. Προσθέστε το λάδι και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο αλεύρι με το μπεικιν και ανακατέψτε προσεκτικά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Πριν ξεκινήσω να χτυπάω, ξεφλουδίστε 3 μήλα και τα κόβουμε σε μικρά λεπτά κομμάτια. Στα χτυπημένα αυγά, ριχνω το λάδι και το αλεύρι και βάζω τα μήλα. Ρίχνουμε σε λενα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τα άλλα 3 μήλα και τα κόβουμε σε λεπτά μισοφέγγαρα και τα τακτοποιούμε πάνω από το κέικ (χωρίς να πιέζουμε) επικαλυπτόμενα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για περίπου 40 λεπτά. Ελέγχω με μία οδοντογλυφίδα εάν είναι ψημένο. Δεν πρέπει να καούν και να σκουραίνει τα μήλα στην κορυφή, επειδή χάνεται η όμορφη εμφάνισή τους. Ζεσταίνω τη μαρμελάδα βερίκοκου και βουρτσίζω το κέικ στην κορυφή. Το αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες για να κρυώσει.

Δοκιμάστε το

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας “ΠΡΑΓΑ”…Κέικ με Ιστορία
Επόμενο άρθροΠίτσα με πιπεριά κρεμμύδια και ελιές