Παραδοσιακή Μουσταλευριά

Ένα παραδοσιακό, μυρωδάτο και πολύ γευστικό γλυκό της εποχής είναι η μουσταλευριά. Κύριο συστατικό του είναι ο μούστος, ενώ οι ρίζες του ανάγονται στα αρχαία χρόνια όπου ήταν γνωστό ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος.

θα χρειαστούμε:

3 ½ φλυτζάνια μούστο,
½ φλυτζάνι νισεστέ,
½ φλυτζάνι νερό,
Σουσάμι,
Κανέλα,
Αμύγδαλα ή καρύδια ασπρισμένα και κοπανισμένα.
Σταφίδες

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το μούστο. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ. Μόλις βράσει ο μούστος, ρίχνουμε το χυλό με το νισεστέ λίγο – λίγο και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σβολιάσει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε σε μπολ που έχουμε ρίξει πρώτα νερό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι , την κανέλα και τους ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπάρες Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤα Χριστουγενιάτικα κουλουράκια με καρύδι της Γιαγιάς Ρόζας