Παστάκια δίχρωμα

Συστατικά

Για το πρώτο στρώμα Βάσης (σοκολάτα):
3/4 φλιτζάνι (170γρ) βούτυρο
1½ φλιτζάνια ημίγλυκα τσιπ σοκολάτας
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το δεύτερο Στρώμα:
3/4 φλιτζάνι (170γρ) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου ή σχεδόν λιωμένο
3/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος
1½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σταγόνες τσιπ σοκολάτας
επιπλέον τσιπ σοκολάτας, εάν θέλετε (για να πασπαλιστούν στην κορυφή)

Οδηγίες

Για το πρώτο στρώμα σοκολάτας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψάκι 20χ20 εκ και, στη συνέχεια, στρώστε με ενα χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να καλύπτει τον πυθμένα και να καλύπτει στις δύο πλευρές του τηγανιού. Βουτυρώστε επίσης το χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων βάλτε στην μέγιστή ισχύ 30 δευτερόλεπτα για να λιώσει το βούτυρο και τα τσιπ σοκολάτας μαζί. Ανακατευετε ελαφρά την ζάχαρη και μετά τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι. Κοσκινίστε το αλεύρι στο μπολ και ανακατέψτε το επίσης. Αδειάστε το μείγμα στο έτοιμο ταψάκι.
Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η στρώση ( οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο βγαίνει καθαρή) Τοποθετήστε το ταψάκι στο ψυγείο για να επιταχύνετε τη διαδικασία ψύξης.

Για το δεύτερο στρώμα
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να συνδυάσετε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να μαλακώσουν και να κρεμώσουν (1 έως 2 λεπτά). Ανακατέψτε το γάλα και τη βανίλια. Πασπαλίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν. Ανακατέψτε το 1 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας. Βάλτε το μείγμα πάνω από την βάση και απλώστε τη. Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να το κάνουμε αυτό εάν το στρώμα βάσης είναι παγωμένο και σταθερό. Βρέξτε τα χέρια σας και κάντε μια πιεσμένη ομοιόμορφη στρώση.


Πασπαλίστε με επιπλέον τσιπ σοκολάτας για να δημιουργήσετε μια καλύτερη, οπτική εμφάνιση.
Για να κοπούν εύκολα βάλτε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά (τυλίξτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε μέχρι να σταθεροποιηθεί – 1 έως 2 ώρες ή έως 2 ημέρες).

Για να τα κόψετε βγάλτε τα με χαρτί από το ταψάκι και κόψτε τα σε μικρούς κύβους

ΠΗΓΗ: recipegirl.com

Προηγούμενο άρθροΠΙΣΣΙΑ τα Ποντιακά Πιροσκί – Pontian Greek Pissia
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα του 5 λέπτου !!!!!