Διαφήμιση

Κέικ Καρότου με Καρύδια και Βελούδινη Κρέμα

Υλικά:

Διαφήμιση

Για το Κέικ:

4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 & 1/2 κούπα λάδι (1 κούπα ηλιέλαιο και 1/2 κούπα ελαιόλαδο)
3 κούπες καρότα τριμμένα στο ψιλό
2 κούπες αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλλα
2 βανίλιες
1 κούπα καρύδια τριμμένα

Για την Κρέμα:

150 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
1 κούπα ζάχαρη άχνη
900 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση:

Διαφήμιση

Για το Κέικ:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ 24 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι, χτυπώντας συνεχώς.
Ρίξτε τα τριμμένα καρότα και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλλα και τις βανίλιες.
Προσθέστε τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε τα τριμμένα καρύδια και ανακατέψτε ξανά.
Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το γαρνίρετε με την κρέμα.
Για την Κρέμα:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το τυρί κρέμα και τις βανίλιες και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώστε την κρέμα πάνω στο κρύο κέικ και γαρνίρετε με τριμμένα καρύδια ή με ό,τι άλλο θέλετε.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Dimitra Mpisilka

Συμβουλές:

Διαφήμιση


Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο κέικ, όπως σταφίδες, cranberries ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.
Αν θέλετε η κρέμα σας να είναι πιο σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ.
Μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ σας με frosting σοκολάτας ή με γλάσο λεμονιού.
Παραλλαγές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με αμύγδαλα ή με φιστίκια.
Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο στο μείγμα του κέικ.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί κρέμα με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
Εύχομαι να σας αρέσει η συνταγή!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Διαφήμιση

Κέικ καρότου

Κέικ καρότου

Υλικά

Διαφήμιση

για ζύμη :
καρότα – 500 γρ
ζάχαρη – 400 γρ
αλεύρι – 320 gρ
αυγά – 4 τεμ
φυτικό λάδι – 250 g
μπέικιν πάουντερ – 2 κουτ
σόδα – 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
κανέλα – 1 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένο μοσχοκάρυδο – 3/4 κουτ
ξηροί καρποί – 130 γραμμάρια (καρύδια ή πεκάν)

Για κρέμα
τυρί κρέμα – 450 g (κρύο!)
βούτυρο – 110 g (θερμοκρασία δωματίου)
ζάχαρη άχνη – 400 g

Εκτέλεση

Τρίψτε τα καρότα στον ψιλο τρίφτη.
Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω ένα μπλεντερ, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο καλό οπότε αποφάσισα να το τρίψω με το χέρι.
Χτυπάμε με μιξερ μαζί το φυτικό λάδι και τη ζάχαρη.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας μετά από το καθένα.
Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε τα ξηρά υλικά: το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Ρίξτε τα ξηρά υλικά σε υγρά. ανακατέψτε.
Προσθέστε στη ζύμη καρότα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατέψτε.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα – αν ψηθεί σε 1 μεγάλη φόρμα. Ή χωρίστε τη ζύμη σε 3 μέρη και ψήστε 3 κέικ χωριστά.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς C για 45 λεπτά. Ετοιμότητα για έλεγχο με οδοντογλυφίδα.
Αν ψήσετε, όπως εγώ, σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28 εκ., τότε θα χρειαστεί περίπου 1,5 ώρα. Αφήστε το έτοιμο κέικ και κόψτε σε 3 κέικ.

Για να φτιάξετε κρέμα, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να γίνει αφράτη δυνατή μάζα.

Συναρμολογήστε το κέικ, αλείφοντας τα κέικ με κρέμα. Απλώστε την κρέμα πάνω και στα πλαϊνά του κέικ και πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, καρύδα ή διακοσμήστε όπως θέλετε.
Η κρέμα κέικ κρατάει καλά το σχήμα της, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διακόσμηση.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες, κατά προτίμηση το βράδυ.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: marisha-solo.livejournal.com

Διαφήμιση


Διαφήμιση