Παστίτσιο

Παστίτσιο παραδοσιακό από την Effie’s | Η συνταγή και όλα τα μυστικά για το πιο αγαπημένο φαγητό της μαμάς!

Υλικά

1 κιλό κιμα
1 κρεμυδι,
3-5 σκελίδες σκόρδο
3/4 ποτηριού άσπρο κρασι,
2 γεμάτες κ σουπας πελτέ
1-2 ποτήρια νερό
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 πακέτο χονδρά μακαρόνια
2 αυγα
1 χούφτα κεφαλοτύρι,

Μπεσαμέλ:
3 κουταλιες σουπας βουτυρο,
7 κ σουπας φουσκωτες αλευρι
2 κρόκους αυγού
αλάτι, πιπέρι,
1 λίτρο γαλα
μοσχοκάρυδο
3-4 χούφτες κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Τσιγαριζω το κρεμυδι κι σκόρδο, προσθετω τον κιμα ανακατώνοντας να ψηθεί, «σβήνω» με το κρασι, βαζω το πελτέ και 1-2 ποτήρια νερό
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο να βράσει και να πιει το ζουμί, να μείνει με λιγο.
Βράζω τα μακαρόνια όχι τελειως γιατι θα ψηθούν, τα στραγγίζω και τα βαζω στον κιμα, τα ασπράδια απο τ αυγα και μια χούφτα κεφαλοτύρι,
Ανακατεύω και το βαζω στο μεγάλο ή δυο μέτρια πυρέξ.

Μπεσαμέλ:
Ζεσταίνω το βουτυρο ρίχνω το αλευρι ανακατεύω, ρίχνω τους κρόκους αλάτι, πιπέρι και το γαλα σε δυο δόσεις, ανακατεύοντας με το σύρμα να μην σβολιάσει οταν αρχίσει να κανει φούσκες που σπάνε σβήνω τη φωτιά, ρίχνω μοσχοκάρυδο και δυο χούφτες κεφαλοτύρι ανακατεύω και το στρώνω.
Απο πανω λιγο μοσχοκάρυδο και μπόλικο κεφαλοτύρι παντου. Ψήνω στους 180β φουρνο για 45 λεπτά αναλογως το φουρνο να παρει ωραιο χρυσοκοκκινο χρωμα

Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές

Προηγούμενο άρθροΤο «Κοτόπουλο γεμιστό» είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα
Επόμενο άρθροΚέικ – Βασιλόπιτα