• Oταν έχω τραπέζι τους φίλους βάζω τη μεγάλη κατσαρόλα. Αλλά και όταν είμαι μόνη μου βάζω μια χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι, συμπληρώνω με λίγο σέλινο και σε λίγη ώρα έχω ένα ωραίο ζεστό φαγάκι.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ :
    2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
    2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
    1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 μάτσάκι σέλινο
    1 μέτρια σελινόριζα (προαιρετικά)
    2 λεμόνια
    1 μέτρια ώριμη ντομάτα ή 2 κ. σ. από κονσέρβα
    Αλάτι, πιπέρι
    5-6 κ. σ. ελαιόλαδο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρω σε ελαιόλαδο τις μπριζόλες που έχω αλατοπιπερώσει.

Όταν αποκτήσουν χρώμα και από τις 2 πλευρές ρίχνω στο τηγάνι και τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά.

Μόλις σοταριστούν κι αυτά, προσθέτω ζεστό νερό, καπακώνω το τηγάνι και τα αφήνω να βράσουν σχεδόν μέχρι να γίνει το κρέας (αν χρειαστεί προσθέτω στην πορεία κι άλλο νερό).

Μετά προσθέτω το πλυμένο και κομμένο σέλινο, αν έχω και σελινόριζα κομμένη όπως θα κόβαμε πατάτες κυδωνάτες.

Αλατοπιπερώνω με σύνεση.

Προσθέτω και τη ντομάτα.

Τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και τα σέλινα.

Ρίχνω τον χυμό από 2 λεμόνια και αφήνω να πάρουν μια βράση και να «πιωθούν» τα πολλά ζουμιά.

Δοκιμάζω αν είναι καλό στα αλατοπίπερα και σερβίρω.

 

MIA ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ Νενέλα Γεωργελέ

Πηγη

 

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικές Χριστουγεννιάτικες Δίπλες
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με Κρέμα της Γωγώς