ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1200γρ μπούτι κοτόπουλου
300ml  γλυκό κόκκινο κρασι
5-6 κομμάτια allspice
5-6 κομμάτια γαρύφαλο
1 ξυλάκι κανέλα
1 φύλο δάφνης
1 μικρό κρεμμύδι Ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 Τομάτα ψιλοκομμένο
2 κσ ντοματο πελτέ
αλεύρι
ελαιόλαδο
500γρ μακαρόνια

 
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Μαριναριστείτε τους μηρούς κοτόπουλου στα 300 ml κρασιού μαζί με όλα τα μπαχαρικά όλη τη νύχτα.
Βάλτε μια καλή δοση ελαιόλαδου σε μια κατσαρόλα μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα (μην πετάτε τη μαρινάδα) και βαλτε στο αλεύρι.
Μόλις τα μπουτια κοτόπουλο να είναι καφέ σε όλες τις πλευρές, αφαιρέστε τα από τη φωτια και αφήστε το στην άκρη.
Στο ίδιο δοχείο μαγειρέματος, μειώστε τη θερμότητα στο μέσο, ​​προσθέστε μια άλλη δοση ελαιολάδου (εάν χρειαστεί) και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τη φρέσκια ντομάτα και την πάστα ντομάτας και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά περισσότερο ενώ αναδεύετε συνεχώς.
Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα και ρίξτε την μαριναδα από πάνω.
Προσθέστε 0,5 λίτρο νερού και αλατοπιπερώνετε. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε περίπου 1 ώρα. Ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κόψτε τα μακαρόνια στο μισό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Σερβίρετε με κεφαλογραβιέρα, ή ακόμα και φέτα.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΤραγάνα τυρόψωμα
Επόμενο άρθροΠιλάφι με ανάμικτα θαλασσινά