Πατάτες και πιπεριές

Υλικά

1 κιλό πατάτες
500 γρ ανάμεικτες χρωματιστές πιπεριές
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Παίρνουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
Προσέξτε το μέγεθος των πατατων γιατί για την παρασκευή πατάτας και πιπεριάς είναι σημαντικό οι πατατες να μην είναι πολύ μικρές γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν να λιωσουν κατά το μαγείρεμα, αλλά πρέπει επίσης να προσέξετε να μην τις κόψετε
πολύ χοντρές για να τις αποφύγετε δυσκολεύονται να μαγειρέψουν και παραμένουν ωμες στο κέντρο.

Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες, αφοσιωθείτε στις πιπεριές, τις οποίες θα πλύνετε, θα αφαιρέσετε το κοτσάνι και τους εσωτερικούς σπόρους και θα τις κόψετε σε λεπτές λωρίδες.
Καθαρίστε καλά το εσωτερικό των πιπεριών για να αφαιρέσετε και τον πιο μικρό σπόρο και να εξαφανίσετε όλα τα λευκά νήματα που υπάρχουν, για να μην παραμείνουν μέσα στο πιάτο σας.

Επίσης σε αυτή την περίπτωση οι λωρίδες πρέπει να έχουν μέσο πάχος.
Στην πραγματικότητα, οι λωρίδες που είναι πολύ λεπτές θα ψηθούν πολύ νωρίς σε σύγκριση με τις πατάτες και κινδυνεύουν να χάσουν τη συνοχή τους κατά το μαγείρεμα.
Για την παρασκευή πατάτας και πιπεριάς καλό είναι να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον δύο χρώματα πιπεριάς, ώστε να φέρετε ένα πολύχρωμο πιάτο στο τραπέζι. Η κόκκινη πιπεριά, μάλιστα, έχει πιο έντονη και σχεδόν πικάντικη γεύση, ενώ η πρασινη εκτιμάται πάνω από όλα για τη γλύκα της. Μαζί θα κάνουν το πιάτο σας με πατάτες και πιπεριές πραγματικά απαράμιλλο.
Σε αυτό το σημείο τα υλικά της συνταγής σας είναι έτοιμα και δεν έχετε παρά να προχωρήσετε στο μαγείρεμα.
Πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο θα ζεστάνετε πριν προσθέσετε τις πατάτες και τις πιπεριές. Προσθέστε όλα τα υλικά και αλάτι.


Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να ροδίσουν καλά όλα τα υλικά.
Σε αυτό το σημείο, μαγειρέψτε καλύπτοντας το τηγάνι με ένα καπάκι μέχρι να έχετε μαγειρεμένες και νόστιμες πατάτες και πιπεριές.
Ανακατεύετε κατά διαστήματα το τηγανι σας, αλλά προσέξτε να το κανετε μαλακα, ώστε να μην κινδυνεύετε να φέρετε στο τραπέζι πατάτες σπασμένες.

Το μαγείρεμα θα συνεχιστεί για περίπου 25 λεπτά
Οι πατάτες και οι πιπεριές μπορούν επίσης να είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό εάν σερβίρονται κρύες, ίσως κατά τη διάρκεια ενός μπουφέ. Μπρουν όμως και ως συνοδευτικό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπιφτεκάκια με σάλτσα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚοτοπιτοπιπερομανιταρόπιτα σουφλέ…με τραγανό φύλλο