Πατάτες, κρεμμύδια και ψητές κόκκινες πιπεριές με ζουμερή επικάλυψη στο φούρνο

Υλικά:

1 κιλό βραστές πατάτες
1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές
1 μέτριο κρεμμύδι (ίσως και 1 μικρό κοτσάνι πράσου)
50 ml. ελαιόλαδο
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
200 γρ κίτρινο τυρί
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη κατά βούληση

Εκτέλεση:

Το ταψί λαδώνεται με περίπου 20 ml. ελαιόλαδο.
Η γέμιση παρασκευάζεται βράζοντας τις πατάτες και ψητές πιπεριές και κρεμμύδια – ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε καλά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αδειάζουμε στο πυρεξ μας, και ισιώνουμε.
Η γέμιση παρασκευάζεται ανακατεύοντας αυγά, γιαούρτι και τριμμένο τυρί.
Περιχύνουμε τη γέμιση και ισιώνουμε.
Το πυρέξε ψήνεται για περίπου 30 λεπτά στους 170-180 βαθμούς, μέχρι να πάρει μια λαχταριστή κρούστα.

Σερβίρετε ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΈνα απλό κέικ μπισκότου…των παιδικών μας χρόνων!
Επόμενο άρθροΓεμιστά κολοκυθάκια σε σάλτσα γιαουρτιού