Πατάτες με λουκάνικα και αυγά

Για τις πατάτες

200 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
2 πατάτες, μέτριες
αλάτι

Για τα λουκάνικα με αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
240 γρ. λουκάνικα
4-5 αυγά, μεσαία
αλάτι

Για το σερβίρισμα
φέτα, τριμμένη
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία τις πατάτες, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 8-9 λεπτά.

Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, και μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής.
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια με την φλούδα, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι.
Ριχνουμε λίγο αλατάκι
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και μεταφέρουμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τοποθετούμε ένα δεύτερο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες Τις πατάτες τις μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λουκάνικα, σπαμε τ αυγά στο τηγάνι πασπαλίζουμε με το αλάτι ανακατεύουμε και αποσύρουμε
από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://akispetretzikis.com/

Προηγούμενο άρθροΠτι-φουράκια με σοκολάτα 🍪🍫🎄
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι με σάλτσα και χταποδάκια