Πατάτες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Οι τρυφερές, νόστιμες Πατάτες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος ψημένες στο φούρνο είναι αδύνατο να μείνουν στο πιάτο σας. Αν δεν έχετε φάει αυτή τη νόστιμη ψητή πατάτα με μανιτάρια, πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε και θα την ξαναφτιάχνετε πάλι και παλι.

Υλικά

350 γρ.μανιτάρια
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
350 ml κρέμα γάλακτος
3 μέτριες πατάτες
180 γρ.τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
μαϊντανός (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια φετούλες.Βάζουμε το λάδι σ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια.Τα σοτάρουμε 7-9 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι.Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.Ρίχνουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε σε χαμηλη φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
Κόβουμε τις πατάτες ψιλές ροδέλες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.Ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε ξανά.

Καλύπτουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο πολύ σφιχτά και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35-40 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε απ τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί.Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Δείτε την συνταγή στο youtube here

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών

Κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ στήθη κοτόπουλου παναρισμένο
Για να γίνει πιο νόστιμο το πανάρισμα, προσθέστε μια κουταλιά τυρί τριμμενο, ένα τριμμένο σκόρδο φρυγανιά
700 γραμμάρια ανάμεικτα μανιτάρια ή μανιτάρια κουμπιού
λίγα ντοματίνια ή δύο κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
Λάδι (τουλάχιστον 6/8 κουταλιές της σούπας)
καυτή πιπεριά
άλατι
μαϊντανός
μια σκελίδα σκόρδο
τρία επίπεδα κουταλάκια του γλυκού αλεύρι ή άμυλο πατάτας

Μέθοδος

Σοτάρουμε το λάδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε να ψηθεί σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με καπάκι, προσθέτουμε τη ντομάτα, ένα φλιτζάνι νερό ή ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
Όταν ψηθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε το άμυλο πατάτας αραιωμένο σε μισό ποτήρι νερό ή ζωμό και το προσθέτουμε στη σάλτσα αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει λίγο.
Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις φετες κοτόπουλου. Όταν είναι έτοιμες οι φετες, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα μανιταριών και τις σερβίρουμε με γενναιόδωρες κουταλιές σάλτσας.
Μπορείτε να συνοδέψετε το κοτόπουλο με λευκό ρύζι το οποίο στη συνέχεια θα αλατοπιπερώσετε με την ίδια σάλτσα μανιταριών.

Συμβουλή για εξοικονόμησης χρόνου:
Μπορείτε να ετοιμάσετε περισσότερη σάλτσα μανιταριών, να τη βάλετε σε βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή, μόλις σβήσετε τη φωτιά. Στη συνέχεια, γυρίστε τα καλά κλεισμένα βάζα ανάποδα για να σχηματίσουν ένα σφράγισμα υπό κενό και αφού κρυώσουν, κρατήστε τα στο ψυγείο για αρκετές ημέρες 

Προηγούμενο άρθροΕλαφριές πίτσες μελιτζάνας στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με 3 υλικά σε 5 λεπτά