Πατάτα με Μανιτάρια και τυρί

Υλικά

450 gr φρέσκων μανιταριών σε φέτες λεπτές
6 πατάτες βρασμένες όχι παραβρασμένες σε φέτες λεπτές σε πολύ ωραία στρογγυλά ή μισά σχήματα
3/4 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένο σε κυβάκια καρότο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά

Μπαχαρικά
Μια κουταλιά της σούπας σκόρδο σκόνη
Μια κουταλιά αλάτι
Μία κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
Ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Μια κουταλιά της σούπας πάπρικα

6 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπερι 1 κουταλάκι του γλυκού
Σκόρδο 1 κουταλάκι του γλυκού
Ανακατέψτε τα καλά και αφήστε στην άκρη
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα ή οποιοδήποτε τριμμένο τυρί που προτιμάτε.
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σέλινο, κρεμμύδι, πιπεριά και καρότο και προσθέστε τα μπαχαρικά
Και αφήστε στην άκρη

Τηγανίζουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν και και να γίνουν τραγανά

Λαδώστε ή βουτυρώστε το ταψί σας ή  πήλινο

Κάτω στρώμα είναι οι πατάτες

 

και από πάνω τα 2-3 κουταλιές λαχανικά και έπειτα οι πατάτες στις πλευρές.

Μετά μπροστά από τις πατάτες βάζουμε τα μανιτάρια και συνεχίζετε αυτή την σειρα(πατάτες -μαντιαρια – πατατες- μανιταρια)


μέχρι να γεμίσει το ταψάκι σας.

Συμπληρώστε απο πάνω όλα τα υπόλοιπα μικτά λαχανικά και προσπαθήστε επίσης να βάλετε λαχανικά ανάμεσα στα στρώματα πατάτας μανιτάρι.
Χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και όλα τα μπαχαρικά σε ένα μείγμα .
Αδειάστε το μείγμα αυτό πάνω από το ταψάκι σας

και ψήστε σε 180 βαθμούς για μια ώρα. Αφήστε να ψηθεί περισσότερο αν χρειαστεί.

Βγάζετε ενώ ζεστό ακόμη και προσθέτετε τυρί


Και ψήνουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχει χρυσό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: Rose Leviev Izmailov

Προηγούμενο άρθροΑπλό, Γρήγορο & Νόστιμο Κέικ Σύκου
Επόμενο άρθροΕίναι τα καλύτερα Ψωμάκια αμυγδάλου