Δείτε Επίσης: Μπιφτέκια κοτόπουλου με ψητά Λαχανικά | Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Πατάτες με Μπιφτέκια στο φούρνο

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πατάτα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8-10 πατάτες
3 ντομάτες (κομμένες σε μισοφέγγαρα)
Για τη σάλτσα
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
1 ποτήρι νερού Γάλα
Τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Πρώτα απ ‘όλα, ετοιμάζω τα κεφτεδάκια, τρίβω το σκόρδο, το κρεμμύδι και 1 πατάτα, προσθέτω το κιμά αλάτι και μπαχαρικά πάνω του. Ζυμώστε το καλά και πλάθετε το σε μέγεθος καρυδιού
Στη συνέχεια, λαδώνω το ταψί που θα χρησιμοποιήσω, κόβω τις πατάτες σε φέτες και τις βάζω στο ταψί ρίχνω λίγο λάδι, προσθέτω αλάτι πάνω του και ανακατεύουμε τις πατάτες.
Τακτοποιούμε τα κεφτεδάκια που ετοιμάσαμε πάνω στις πατάτες σε σειρές παράλληλες , τοποθετώντας ένα κενό ανάμεσα περίπου δύο δάχτυλα. Στους κενούς χώρους τοποθετούμε τις ντομάτες.
Για τη σάλτσα, χτυπάμε τα αυγά με την πάπρικα και ρίχνουμε το γάλα σε αυτό και χτυπάμε ξανά.
Απλώνουμε την σάλτσα πάνω στους κεφτέδες.

Ψήνουμε στους 200-220οC για 60′-70′ περίπου.
Περίπου 15 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο απλώνουμε το τυρί πάνω στα μπιφτέκια και επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο.

Δείτε Επίσης: Μπιφτέκια κοτόπουλου με ψητά Λαχανικά | Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού-Δροσερό γλυκό ψυγείου – Amazing Cakes
Επόμενο άρθροΈνα από τα πιο πολυτελή επιδόρπια κρύο