Μπριζόλες Λαιμού με πατάτες στο Φούρνο

Αυτό είναι το αγαπημένο πιάτο για όλη την οικογένεια !! Εύκολο στην παρασκευή , αλλά η διατήρηση μερικών μυστικών θα σας εκπλήξει !! Όλοι θα λατρέψουν τις μαλακές αφράτες μπριζόλες και τις υπέροχες ψητές πατάτες λεμονιού!

Συνταγή από τη mari glasgov

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
***************

6-8 μπριζόλες χοιρινού κρέατος χωρίς κόκαλο,
Για τις πατάτες
******************
1,5 κιλά πατάτες καθαρισμένες ή όχι, ψιλοκομμένες κυδωνάτες
1-2 λεμόνια χυμό
3-4 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες ή 1-2 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου 🧄
Ρίγανη / μαύρο πιπέρι / δεντρολίβανο / θυμάρι / αλάτι για γεύση
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (κατά προτίμηση έξτρα παρθένο ελαιόλαδο)
1 κουταλιά της σούπας ήπια μουστάρδα Hellmann (κίτρινη μουστάρδα)

Για το Μαρινάρισμα:
******************
1 κσ σκόνη σκόρδου 🧄
1 κουταλιά της σούπας κίτρινη μουστάρδα (ήπια μουστάρδα Hellmann)
100 ml μπύρα 🍺
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη / θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Μια πρέζα καυτής πάπρικας (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Αλάτι για γεύση / ξύσμα 1 λεμονιού 🍋

Εκτέλεση:
****************************

1-Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C.
2-Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες και προσθέστε όλα τα υλικά μαριναρίσματος.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το καλυμμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.


3-Κόψτε τις πατάτες σε κυδωνάτες. Ανακατέψτε τα καλά σε ένα μπολ με τα συστατικά σύμφωνα με τη συνταγή.
4-Μεταφέρετε τις πατάτες στο ταψί.
5- Τοποθετήστε τις ήδη μαριναρισμένες μπριζόλες χοιρινού κρέατος πάνω τους. Μην προσθέτετε νερό. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και καλύψτε καλά με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.


6-Ψήνουμε τις καλυμμένες χοιρινές μπριζόλες με σκόρδο / πατάτες λεμονιού στους 220C για περίπου. 45-50 λεπτά.
7-Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και αφήστε το στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσό καφέ.
8-Βγάλτε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως με σαλάτες της επιλογής σας !! Ένα ποτήρι κρασί θα
ήταν τέλεια 👌!


Καλή Απόλαυση:)

Ευχαριστώ 😊

Για περισσότερο περιεχόμενο φαγητού, ακολουθήστε το 👇
την Mari Glasgov  instagram 

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ 

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό κρέας με πατάτες τηγανητές
Επόμενο άρθροΗ πιο αφράτη ζυμη για πίτσα