Πατάτες Μπεσαμελ

Η συνταγή είναι σίγουρα εύκολη και όλοι θα μπορούν να την κάνουν, το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό, η προσπάθεια και ο χρόνος για την προετοιμασία – σχεδόν μηδενικός, και τα προϊόντα είναι διαθέσιμα πάντα και ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε κουζίνα.

Υλικά:

1 κιλό βραστές πατάτες,
5-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
500 ml γάλα,
400 ml νερό,
1 κρόκος αυγού,
180 g τυρί,
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε το αλεύρι στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το γάλα και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και αφήνουμε να πήξει για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε προσεκτικά τον κρόκο.

Τρίβουμε το 1/2 του κίτρινου τυριού και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Κόβουμε τις βραστές πατάτες σε φέτες.
Τις αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί, εναλλάσσοντας μια σειρά πατάτες, μια σειρά σάλτσας. Τρίβουμε το υπόλοιπο κίτρινο τυρί και πασπαλίζουμε πάνω. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να ροδίσουν.
Δοκιμάστε και μοιραστείτε το .

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: http://www.vkusnosbeni.com/

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα Effie’s
Επόμενο άρθροΤηγανίτες Αέρος…είναι η πιο αφράτες που υπάρχουν